Øresundsmetro giver et mere robust transportsystem i Greater Copenhagen til gavn for grøn mobilitet, klimavenlig godstransport og Københavns Lufthavn: Udvidet resumé - Zinn, Jarl (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
Københavns Kommune har sammen med Malmø stad siden 2012 undersøgt mulighederne for en hurtig, højfrekvent metroforbindelse mellem de to byer. Analyserne viser, at en Øresundsmetro kan øge et mere sammenhængende arbejdsmarked og skabe mulighed for at flytte gods fra vej til jernbane, når Femernforbindelsen forventeligt åbner i 2029 og dermed en mere klimavenlig godstransport. Hertil understøttes og skabes et mere robust transportsystem omkring Københavns Lufthavn.