Samfundsøkonomisk betydning af forsyningssikkerhed med Kattegatforbindelsen som case: Udvidet resumé - Dyrberg, Mette Berner; Kolstrup, Kristian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
Anlæg af nye forbindelser mellem landsdele kan bidrage til at øge forsyningssikkerheden ved supplere eksisterende forbindelser og dermed reducere konsekvenserne af periodiske sammenbrud/lukninger af eksisterende forbindelser. I traditionelle samfundsøkonomiske analyser indgår den gevinst, som dette medfører, ikke. Det er en gevinst, der kan tænkes at være værd at medtage for større projekter såsom HH-forbindelsen, 3. limfjordsforbindelse og Kattegatforbindelsen. Vejdirektoratet har i samarbejde med Incentive udviklet en metode til at opgøre denne gevinst på en måde, så den i princippet kan lægges til den generelle samfundsøkonomiske beregning.