Visualisering af vejrets påvirkning på trafikken: Udvidet resumé - Kjems, Sidsel (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2023)
Københavns Kommune har igennem mange år, de samme steder, indsamlet automatiske fodgængertællinger. De store datasæt giver mulighed for nogle unikke analyser, som vi vil præsentere i denne artikel. De fleste har nok en idé om at vejret påvirker trafikken. Vi sætter tal på denne fornemmelse og viser koblingen mellem trafikanter og vejret. Vi sammenholder vores automatisk indsamlet trafikdata med vejrdata og viser sammenhængene i grafer. Fokus vil være på hvordan vejrforhold påvirker fodgængere på forskellige steder i byen, med en lille afstikker til cyklister og bilister.