Kørselsafgifter i København

Trafikmodelberegninger og trafikale effekter

Authors

  • Jeppe Rich Centre for Trafik og Transport (CTT), Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
  • Otto Anker Nielsen Centre for Trafik og Transport (CTT), Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
  • Uffe Nielsen Institut for Miljøvurdering

Keywords:

fees, traffic models, effects

Abstract

I artiklen gennemgås metoder og resultater fra et nyligt afsluttet projekt omhandlende indførelse af vejafgifter i København. Projektet er udarbejdet for Institut for Miljøvurdering (IMV) i samarbejde mellem IMV og Center for Trafik og Transport (CTT). For en uddybende gennemgang henvises til de to hovedrapporter, henholdsvis Wrang et al. (2006) og Rich & Nielsen (2006).

I samarbejde med – og for - Institut for Miljøvurdering, har CTT gennemført en række trafikmodelberegninger af kørselsafgifter i København. Forskellige tidligere projekter har belyst samme emne, eksempelvis har flere forskellige projekter (for Transportrådet, Trafikministeriet og Københavns Kommune) benyttet OTM (Ørestadstrafikmodellen) til belysning af konsekvenser af kørselsafgifter.

Nogle af begrænsningerne ved OTM er, at der ikke modelleres skift af rejsetidspunkt, samt at modellen er estimeret og kalibreret på tværsnit i tid og Stated Preference analyser, hvori der ikke var stor variation af omkostningsniveauet for bilture.

Downloads

Published

31-12-2006