Lokale konsekvenser af letbaner

Authors

  • Jakob Høj COWI

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v2i1.3876

Keywords:

Light rail, environment, local effects, case study, interview study

Abstract

Dette "paper" tager udgangspunkt i et af Transportrådet under TransForsk-94 programmet iværksat forskningsprojekt til belysning af de lokale effekter i et byområde som følge af etablering af et letbanesystem i terræn.

Projektet skal belyse, hvilke effekter en sådan letbane vil have på gaderummets indretning, herunder fremkommelighed og tilgængelighed for de forskellige transportarter samt hvilke miljø- og trafiksikkerhedsmæssige effekter letbanen vil have på det lokale miljø.

Projektet er opdelt i 4 faser:

  1. 1  Litteraturstudie

  2. 2  Principper for indpasning af letbaner i gaderum

  3. 3  Miljø- og sikkerhedsmæssige effekter belyst ved udenlandske casestudier

  4. 4  Opstilling og afprøvning af metoder til vurdering af lokaleffekter i en dansk case.

Den første fase, litteraturstudiet, der havde til formål at skaffe et overblik over, hvad der er foretaget af undersøgelser af moderne letbaners indflydelse på de lokale trafiksikkerheds- og miljøforhold, blev afsluttet med udgangen af 1994. De to næste faser vedrørende principper for indpasning af letbaner i gaderum og udenlandske casestudier afsluttes i løbet af efteråret. Den endelige afrapportering sker med udgangen af 1995.

I dette paper fokuseres på de igangværende casestudier til belysning af lokale effekter af nye letbaner.

Downloads

Published

31-12-1995

How to Cite

Høj, J. (1995). Lokale konsekvenser af letbaner. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v2i1.3876