Alternativ finansiering - Implikationer for risikoallokering og regulering

Authors

  • Gitte Lillelund Bech COWI
  • Carsten Glenting COWI

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v3i1.3953

Keywords:

alternative financing, price regulation, transport investments, risk allocation

Abstract

Der har i de seneste år i Danmark og internationalt været en stigende interesse for alternative finansieringsformer for større trafikinvesteringer, specielt indenfor områder der traditionelt er finansieret gennem det offentlige budget. Alternative finansieringsformer dækker en bred vifte af organisatoriske modeller fra selskabsdannelse af eksisterende offentlige institutioner over koncessionsbaseret finansiering og drift af trafikinfrastrukturer til udlicitering og privatisering.
COWI har gennem det sidste år assisteret Transportrådet med et analysearbejde omkring alternativ finansiering. Denne artikel præsenterer nogle af forfatternes erfaringer fra dette analysearbejde. Holdninger der præsenteres i artiklen er forfatternes egne og kan således ikke nødvendigvis sammenfaldende med Transportrådets holdning.
Artiklen diskuterer motiver bag den stigende interesse for alternativ finansiering, begrænsninger på de alternative finansieringsmetoders anvendelighed, samt konsekvenserne for henholdsvis risikoallokering og pris- og konkurrenceregulering.

Downloads

Published

31-12-1996

How to Cite

Bech, G. L., & Glenting, C. (1996). Alternativ finansiering - Implikationer for risikoallokering og regulering. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 3(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v3i1.3953

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning