Hastighedsplanlægning i Gladsaxe

Authors

  • Karen Marie Lei COWI

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v3i1.3984

Keywords:

Speed, management, differentiated speed levels, speed limits, accidents

Abstract

Gladsaxe Kommune har - via Trafikministeriets Trafikpulje, som Vejdirektoratet administrerer - fået støtte til dels at realisere et forsøgsprojekt med differentierede hastighedsgrænser i Mørkhøj-kvarteret og dels at udarbejde en hastighedsplan for hele kommunen.

Formål med forsøgsprojektet i Mørkhøj og med udarbejdelse af en hastighedsplan for Gladsaxe søges op-nået et planlagt acceptabelt hastighedsniveau på alle kommunens veje under hensyntagen til både fremkommelighed for bilerne samt sikkerhed og tryghed for de lette trafikanter uden omfattende brug af fysiske foranstaltninger i lokalområderne.

Indhold forsøgsprojekt i Mørkhøj kvarteret: kvarteret, formål, hastighedsmålinger, uheldsanalyse, anlægsprojektet, evaluering.

Hastighedsplan for Gladsaxe Kommune: datagrundlag, funktionsklassifikationsprincip, afgrænsning af lokalområder, hastighedsklassifikation, virkemidler.

Downloads

Published

31-12-1996

How to Cite

Lei, K. M. (1996). Hastighedsplanlægning i Gladsaxe. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 3(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v3i1.3984