Vejsektorplan for Vestsjællands Amt

Authors

  • Kjeld Holtze Jørgensen Vestsjællands Amt
  • Frank Hagerup Vestsjællands Amt
  • Ole Bach COWI

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v3i1.4004

Keywords:

Road sector plan, road network plan, traffic objectives, priority plan, action plan, Zealand (west), County

Abstract

Vestsjællands Amt har med baggrund i overordnede målsætninger for trans-portsektoren udarbejdet en samlet vejsektorplan for hovedlandeveje og lan-deveje i amtet. Formålet med planen er at skabe et grundlag for vejinveste-ringerne i perioden 1996-2005. Planen tager afsæt i en kortlægningsfase og en formulering af mål for sikkerhed, tryghed, fremkommelighed, miljø og serviceniveau. På dette grundlag er foreslået en vejnetsstruktur og aktiviteter til udførelse med hensyn til strækninger i landområde og i byer, for kryds og for vejvedligeholdelse. Som grundlag for den politiske prioritering af planen er aktiviteterne opstillet inden for en 9 års investeringsramme og med en detaljeret handlingsplan for de første 3 år. Planen viser, at der ved koordine-ring af forstærkningsarbejderne med de øvrige aktiviteter kan spares 40 mio. kr. eller godt 10 % af investeringerne i de næste 9 år.

I dette paper præsenteres planens hovedelelementer samt faserne i den tekni-ske og politiske gennemførelse af planprocessen.

 

Downloads

Published

31-12-1996

How to Cite

Jørgensen, K. H., Hagerup, F., & Bach, O. (1996). Vejsektorplan for Vestsjællands Amt. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 3(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v3i1.4004

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning