Cykel regnskab og Grønne Cykelruter

Authors

  • Bjarne Eir Københavns Kommune, Vejafdelingen

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4062

Keywords:

bicycle, cycle routes, user values, user involvement, Copenhagen

Abstract

Der gives to eksempler på midler til at fremme cykling i byen.

Som et middel til at få en dialog med brugerne har Københavns kommune udarbejdet et Cykelregnskab, som måler fremgangen i kommunens indsats for cykling i byen, dels ved nøgletal, dels ved at et panel af cyklister giver "karakterer" for den kommunale indsat. Regnskabet er nu udkommet i to år og har tydelig vist hvilke områder cyklisterne lægger vægt på og ønsker forbedret. Regnskabet ønskes udviklet til en dialog med forskellige trafikantgrupper om problemer og konflikter i trafikken, og om de løsninger parternekan acceptere. I denne forstand kan man kalde regnskabet for et etisk regnskab.

For at udbygge infrastrukturen for cyklisterne i København, supplerer de traditionelle cykelstier med nye cykleruter i grønne omgivelser. Cykelruterne bliver et tilbud til de cyklister som skal cykle langt og derfor ønsker en jævn og måske høj fart. Der beskrives forskellige ruter som er under anlæg eller planlagt.

Downloads

Published

31-12-1997

How to Cite

Eir, B. (1997). Cykel regnskab og Grønne Cykelruter. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 4(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4062