Forsøgs- og udviklingsprojektet TRIM

- trafikledelse på motorveje

Authors

  • Peter Simonsen Vejdirektoratet, Trafikområdet

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4101

Keywords:

traffic management, traffic information

Abstract

Visionen for TRIM er at projektet skal medvirke til at lægge grundstenen og forme værktøjet for trafikledelse i Danmark.

Formålet med TRIM er at afprøve trafikledelse på motorveje som et middel til at forbedre transportkvaliteten. Projektet skal bidrage til at ændre trafikanternes adfærd, så trafiksikkerheden øges og vejnettet udnyttes mere effektivt. Projektet skal også forbedre informationen til vejbrugerne. Ved udformningen skal miljømæssige hensyn tilgodeses, og projektet skal understøtte en mindre lokal miljøbelastning gennem en mere glidende trafikafvikling. TRIM skal fremme den danske udvikling af kommunikationsteknologi, og projektet skal dokumentere målopfyldelsen og effekterne af den anvendte teknik. Samtidig forbedres den aktuelle viden om trafikken.

TRIM bygger på en todelt strategi. Første del, som primært omfatter aktuelle og præcise informationer, er taget i brug i juni 1997. Anden del, som i højere grad handler om egentlig trafikledelse, har været under udvikling i et par år.

I dette indlæg beskrives indholdet af første del og planerne for anden del.

Downloads

Published

31-12-1997

How to Cite

Simonsen, P. (1997). Forsøgs- og udviklingsprojektet TRIM: - trafikledelse på motorveje. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 4(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4101