Sikkerhedsadfærd for cyklister og holdninger til cykling

Authors

  • Thomas Krag Dansk Cyklist Forbund

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4124

Keywords:

Cyclists, accidents, behaviour, sttitudes, inconveniences, irritation

Abstract

Dårlig cyklistadfærd er ofte fremme i medierne, og er et fænomen, der kan medvirke til modstand mod initiativer til fordel for cyklister.
Ulykkestallene dokumenterer, at cyklister nok er udsat for fare, men at cyklisterne kun i ringe udstrækning er til fare for andre.
Interviews viser, at en kritisk holdning overfor cyklister er udbredt, også blandt folk, der selv cykler, omend holdningerne er mere nuancerede, end hvad der fremgår af pressen.
En undersøgelse af (organiserede) cyklisters selv-rapporterede adfærd peger på, at lovovertrædelser er langt sjældnere end hvad der normalt hævdes. Cyklister nævnes som, næst biler, den trafikantgruppe, der giver anledning til flest gener for andre cyklister. Et interessant resultat er, at cyklister kan føle sig generede af andre cyklisters adfærd, selvom de på ingen måde kommer i konflikt med disse.

Downloads

Published

31-12-1997

How to Cite

Krag, T. (1997). Sikkerhedsadfærd for cyklister og holdninger til cykling. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 4(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4124