Økonomiske konsekvenser af ulykker ved persontransport i EU.

Authors

  • N. O. Jørgensen Institut for planlægning, Danmarks Tekniske Universitet

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4125

Keywords:

traffic safety, EU

Abstract

European Transport Safety Council (ETSC) er en privat non-profit organisation, som arbejder for at styrke transportsikkerheden i EU. Organisationen er en af de såkaldte officielle lobby-organisationer, som modtager støtte fra EU-kommissionen for sit arbejde med at gennemføre udredninger. På baggrund af disse foreslår ETSC politiske initiativer overfor kommissionen og Europaparlamentet.
En arbejdsgruppe under ETSC har udarbejdet en rapport, (se Litteratur), hvori der søges opstillet skøn over de samlede omkostninger ved ulykker i persontransport i EU på vej og jernbane samt ved luftfart og søfart. Såvidt vides, er det første gang at sådanne tværgående sammenligninger er søgt gennemført. Resultaterne af arbejdet refereres kort i dette indlæg. Arbejdsgruppens medlemmer er anført sidst i dette indlæg.

Downloads

Published

31-12-1997

How to Cite

Jørgensen, N. O. (1997). Økonomiske konsekvenser af ulykker ved persontransport i EU. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 4(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4125