Fordele og ulemper ved at benytte bil og kollektiv transport

- Hvad siger trafikanterne?

Authors

  • Lykke Magelund Hovedstadsområdets Trafikselskab

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4131

Abstract

Hvorfor benytter nogle af storbyens indbyggere bil og andre kollektiv transport mellem bopæl og arbejde? Det spørgsmål er belyst i en interviewanalyse blandt 300 indbyggere bosiddende i København og Frederiksberg kommuner. Halvdelen bruger overvejende bil mellem bopæl og arbejde, og halvdelen bruger overvejende kollektiv transport.

Valget af transportmiddel forklares kun i et vist omfang med, at trafikanterne har indlysende forskellige omstændigheder og vilkår for bolig-arbejdsrejsen. Det er hovedkonklusionen på en statistisk behandling af interviewmaterialet (litt. 1 og litt. 7). For at komme til en bedre forståelse af andre forklaringselementer, end de objektive omstændigheder rejsen er underlagt, er trafikanterne i samme interview bedt om selv, at formulere hvilke fordele og ulemper de ser ved at benytte de to transportmidler. I dette paper præsenteres resultater fra denne del af interviewet. Pladsen tillader kun en overfladisk gennemgang. Der henvises til litt. 1 for en nærmere beskrivelse.

Downloads

Published

31-12-1997

How to Cite

Magelund, L. (1997). Fordele og ulemper ved at benytte bil og kollektiv transport : - Hvad siger trafikanterne?. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 4(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4131