INFOSTAT

- Et informationssystem for strategisk transportpolitik og planlægning på europæisk niveau

Authors

  • Jørgen Kristiansen Aalborg Universitet

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4141

Keywords:

databases, information system, transport statistics, transport policy decision-making, European level

Abstract

INFOSTAT projektet indgår i EU’s særprogram for transportforskning under det fjerde rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling. Formålet med projektet er at skitsere forslag til de indledende rammer og principper for etablering af et fælles europæisk transportpolitisk informationssystem.
Dette paper giver en kortfattet præsentation af nogle af de overvejelser, konklusioner og anbefalinger som INFOSTAT projektet har resulteret i, med henblik på etablering af det transportpolitiske informationssystem kaldet ETIS ("European Transport policy Information System").
ETIS skal fungere som værktøj for beslutningsstøtte vedrørende formulering og konsekvensvurdering af transportpolitiske strategier og virkemidler på europæisk niveau. ETIS skal derfor forbedre mulighederne for at følge og analysere udviklingen af transport og mobilitet i et europæisk perspektiv, samt tilvejebringe et datagrundlag for formulering af udviklingsscenarier og policy strategier.

Downloads

Published

31-12-1997

How to Cite

Kristiansen, J. (1997). INFOSTAT: - Et informationssystem for strategisk transportpolitik og planlægning på europæisk niveau. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 4(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v4i1.4141

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning