SENEX modellen til belysning af transportmiddelvalg og rutevalg for den internationale godstransport der berører Danmark.

Authors

  • Hjalmer Christiansen TetraPlan A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4601

Abstract

I forbindelse med arbejdet for Kørselsadfærdsudvalget, der har vurderet effekterne for den danske erhvervsliv af en tysk vejskat, har TetraPlan udviklet en simpel godsmodel til belysning af den internationale godstrafik under forskellige forudsætninger om infrastruktur- afgifter.

Modellen er opbygget som en sekventiel model, hvor udgangspunktet er den samlede godstrafik i tons mellem områder i Danmark og områder i den omgivende verden, samt mellem Skandinavien og Kontinentet. Baseret på dette er der opstillet en model for modal split, der er baseret på de hidtidige analyser, der er gennemført på dette område. Endelig fordeles det resulterende vejgods på lastbiler og ruter, ved hjælp af en simpel assignment model.

Downloads

Published

31-12-2003

How to Cite

Christiansen, H. (2003). SENEX modellen til belysning af transportmiddelvalg og rutevalg for den internationale godstransport der berører Danmark. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 10(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4601