Netværk og samarbejde i transportbranchen

Authors

  • Lars Dagnæs Institut for Transportstudier

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4606

Abstract

Udvikling af netværk og samarbejde er et af de vigtige midler for transportvirksomhederne til at udvikle deres konkurrenceevne og deres ydelser over for kunderne. International Transport Danmark, ITD, og Dansk Transport og Logistik (DTL) har sammen med Færdselsstyrelsen taget initiativ til at udarbejde en håndbog og et Best Practice katalog med gode eksempler på netværk og samarbejder. Indlægget beskriver processen og sammenfatter indholdet af de to publikationer.

I håndbogen gives en praktisk vejledning til virksomhedslederne og medarbejderne i udvikling af virksomhedens netværk og samarbejde. Netværk skal ses bredt som summen af de relationer, som virksomheden og medarbejderne løbende indgår og udvikler. Udfordringen er i stigende grad at se disse i et forretningsmæssigt perspektiv. Det er videre vigtigt, at virksomhederne i deres samarbejde med andre virksomheder forstår at skabe gensidig tillid, idet det er kritisk for en fortsat udvikling af samarbejdet.

Gennem i alt 13 forskellige eksempler på netværkssamarbejde og 4 vognmænds beskrivelse af, hvorledes de anvender netværk og samarbejde til udvikling af deres virksomhed, er håndbogens vejledning anskueliggjort i konkrete eksempler.

Downloads

Published

31-12-2003

How to Cite

Dagnæs, L. (2003). Netværk og samarbejde i transportbranchen. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 10(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4606