To nye S-banespor gennem København

Authors

  • Alex Landex Danmarks Tekniske Universitet

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4633

Abstract

Det overordnede kollektive transportnet i hovedstadsområdet er i dag bygget op over S-banen og Metroen. S-banens struktur er i dag således, at alle radial-baner kører gennem den centrale S-banestrækning, Boulevardbanen/”røret”, mellem Østerport (Svanemøllen) og Københavns Hovedbanegård (Dybbølsbro). Det betyder, at de forsinkelser, der opstår i tilfælde af proble- mer i driften (både med tog og infrastruktur) hurtigt spreder sig til hele S-banen.

Boulevardbanens nærbanespor (S-banesporene) mellem København H og Østerport/Svane- møllen havde allerede i 1920’erne kapacitetsproblemer. Disse kapacitetsproblemer er gennem tiden søgt løst ved at indføre S-tog og nye sikkerhedssystemer, men da der er kommet flere S- baner til og trafikken gennem årene er steget, er der den dag i dag signifikante kapacitetspro- blemer på Boulevardbanen.

Ved at udbygge S-banen i det centrale København vil der være mulighed for en bedre banebe- tjening af både København og hele S-banens opland. Dette indlæg tager udgangspunkt i en udbygning af S-banen i det centrale København med to nye S-banespor, og tager udgangs- punkt i et eksamensarbejde ved CTT • DTU.

Downloads

Published

31-12-2003

How to Cite

Landex, A. (2003). To nye S-banespor gennem København. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 10(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4633