Opgørelse af buspassagerers forsinkelsesomkostninger i København

Authors

  • Allan Ørving Hovedstadens Udviklingsråd
  • Anil Sharma Hovedstadens Udviklingsråd

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4639

Abstract

Vejdirektoratet og Roskilde Amt udarbejder årligt en publikation indeholdende et trafikregnskab for individuel trafik og togtrafik i Roskilde Amt, hvor den samlede forsinkelse for de rejsende opgøres. Det primære formål er at udbrede viden om trafikforholdene i amtet, men trafikregnskabet har også tiltrukket politikernes opmærksomhed med henblik på investeringer i infrastruktur. Opmærksomheden har bevirket, at et flertal i Folketinget har vedtaget en investeringsplan, hvor både en udvidelse af Holbækmotorvejen og Køge Bugt Motorvejen er omfattet, mens en ellers tiltrængt udvidelse af Vestbanen er lagt i mølpose som følge af politisk uenighed og naboklager.

Tilsvarende investeringer i København kunne afhjælpe fremkommeligheden for busserne, som er det eneste massetransportmiddel i store dele af byen. Imidlertid er der ikke samme fokus på buspassagerers forsinkelse som på bilisters og togpassagerers forsinkelse forårsaget af tæt trafik, selv om busserne dagligt transporterer tusinder af rejsende rundt i København. Til trods for Metroen rejser et stort antal passagerer stadig med bybusser i København, og de forsinkes fortsat af trængslen på gaderne, som ikke ser ud til at aftage.

Målet med dette projekt er at vise, hvor stor en forsinkelse buspassagererne i København er udsat for. Resultatet af opgørelsen skal kunne sammenlignes med andre opgørelser af forsinkelse fordelt på transportmidler i stil med Roskilde Amts trafikregnskab.

Samtidig er målet med projektet at vise, hvordan forsinkelsesomkostninger for buspassagerer kan gøres op og præsentere den anvendte metode til opgørelsen. I denne sammenhæng er det vigtigt at belyse, hvilke overvejelser man skal gøre sig, når resultaterne skal fortolkes.

Downloads

Published

31-12-2003

How to Cite

Ørving, A., & Sharma, A. (2003). Opgørelse af buspassagerers forsinkelsesomkostninger i København. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 10(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4639