Parkér & Rejs i Hovedstadsområdet - Erfaringer og fremtidig strategi

Authors

  • Kristoffer Kejser DSB S-tog a/s, Trafikanalyse og -planlægning

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4667

Abstract

DSB, HUR, Vejdirektoratet og Banestyrelsen har for ca. 4 år siden i fællesskab igangsat et arbejde, der har til formål at vurdere fordele og ulemper ved at forbedre forholdene for Parkér & Rejs (P&R) i hovedstadsområdet. Arbejdet er netop nu i sin afsluttende fase, hvorfor der indenfor de nærmeste 1-2 måneder må forventes at ligge et endeligt strategipapir færdigt, hvori erfaringer fra arbejdet gennemgås og anbefalinger for det fremtidige arbejde med Parkér og Rejs i hovedstadsområdet gennemgås. Derfor vurderer samarbejdsparterne, at det er relevant at præsentere arbejdets konklusioner på Trafikdage i Aalborg, på trods af, at der også sidste år var en præsentation af de foreløbige evalueringer af pilotprojekterne.

Arbejdet har omfattet 3 faser, som har haft følgende indhold:

  • Første fase bestod af indsamling og vurdering af såvel danske som udenlandske analyser af og erfaringer med P&R, samt interviews med pendlere i hovedstadsområdet.

  • Anden fase bestod i at få konkrete erfaringer med at fremme P&R i hovedstadsområdet, bl.a. ved at gennemføre og evaluere 5 pilotprojekter med P&R terminaler, hvor virkemidler som dynamisk trafikinformation, videoovervågede p-pladser, markedsføring mv. er blevet afprøvet.

  • Tredje fase bestod i at udarbejde en overordnet strategiplan for P&R i Hovedstadsområdet på baggrund af erfaringerne i fase 1 og 2.

Downloads

Published

31-12-2003

How to Cite

Kejser, K. (2003). Parkér & Rejs i Hovedstadsområdet - Erfaringer og fremtidig strategi. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 10(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v10i1.4667