Prioriteringer ved bilkøb

Authors

  • Mohamed El Halimi Energistyrelsen, Miljø- og Energiministeriet

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v8i1.4773

Keywords:

transport, car, energy labelling scheme, fuel consumption

Abstract

For at reducere CO2-emissionen fra biler har man i EU bestemt sig for at indføre Energimærkning af biler. Hensigten med EM-ordningen er at få bilkøbere til at vælge mere energieffektive biler, for derigennem at mindske energiforbruget og miljøbelastningen pr. kørte kilometer.
Formålet med nærværende undersøgelse er følgende:

  • at analysere i hvor høj grad bilkøbere der har købt bil før indførslen af E-mærket lagde vægt på bilens brændstofeffektivitet, samt i hvor høj grad dette kan ses på deres valg af bil.

Undersøgelsen er baseret på en række telefoninterviews af en stikprøve blandt de private husstande der fik indregistreret en ny bil i perioden 1. januar til 31. oktober 1999.

Undersøgelsen er et led i et større EU projekt, som har til formål at evaluere effekten af energimærkning af biler - såvel i Danmark som i andre EU-lande.
I løbet af efteråret 2001 vil der blive gennemført en række dybdegående undersøgelser som vil være en del af evalueringsrapporten. Rapporten forventes offentliggjort ultimo 2002.

Downloads

Published

31-12-2001

How to Cite

El Halimi, M. . (2001). Prioriteringer ved bilkøb. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 8(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v8i1.4773