Performance planning indikatorer for transport og miljø i USA og Canada

Authors

  • Henrik Gudmundsson Danmarks Miljøundersøgelser

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v8i1.4785

Keywords:

indicators, performance planning, USA, Canada, sustainable transport

Abstract

Der arbejdes i ind- og udland på at opstille mål og indikatorer som kan belyse om transportudviklingen er bæredygtig og om den gennemførte politik indenfor området fører i den ønskede retning. Hertil anvendes bl.a. forskellige mål- og indikatormekanismer. I USA og Canada er indført formaliseret mål- og indikatorstyring – performance planning. Transport og miljø er blandt de emner som indgår i denne styring.

I efteråret 2000 gennemførtes en studierejse til USA og Canada med støtte fra The German Marshall Fund . Sigtet var at undersøge hvordan der arbejdes med indikatorer for transport og miljø i de to lande. Specifikt var målet at undersøge hvordan performance planning fungerer indenfor transport- og miljøområdet, og i hvilket omfang performance indikatorer fungerer som mekanismer til at integrere miljø- og bæredygtighedshensyn på transportområdet.

Downloads

Published

31-12-2001

How to Cite

Gudmundsson, H. (2001). Performance planning indikatorer for transport og miljø i USA og Canada. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 8(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v8i1.4785

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning