Grønne Cykelruter i Københavns Kommune

Authors

  • Lotte Bech Vej & Park, Københavns Kommune
  • Thomas Gätke Carl Bro as
  • Finn Wolstrup Europlan Arkitekter ApS

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v7i1.4819

Keywords:

Copenhagen, two-way bicycle paths, green bicycle routes, cycle network, commuter routes, recreational routes, visual characteristics

Abstract

Grønne Cykelruter i København er en plan for udbygning af et sammenhængende højklasset cykelrutenet, der så vidt muligt forløber i grønne omgivelser, fri af de trafikerede veje. Målsætningen er at forbedre cyklisternes forhold og at øge cykeltrafikkens andel af den samlede trafik i Kommunen. Cykelruterne er særlig velegnede til lidt længere ture på 5-15 km til såvel bolig- arbejdsstedsrejser som rekreative cykelture.

Planen angiver en konkret linieføring af i alt 21 cykelruter på i alt 100 km med forslag til udformning af strækninger og kryds og med en angivelse af de visuelle træk. Det er hensigten at give de enkelte ruter en egen identitet og at sikre en lokal forankring af cykelruterne gennem borgerinddragelse i udviklingen af de enkelte ruter.

I dette paper præsenteres baggrunden og målsætningerne for de Grønne Cykelruter samt planerne for realiseringen. Desuden beskrives metoden for valg af linieføring og for planlægning af ruternes udformning og indpasning i bystrukturen.

Downloads

Published

31-12-2000

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning