Demonstrationsprojekter: Miljømæssige og økonomiske benefits ved miljøstyring i godstransport.

En samling af Best Practice eksempler.

Authors

  • Erik Boeshave Institut for Transportstudier
  • Marianne Frank International Transport Danmark

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v7i1.4836

Keywords:

environment, environmental management, documentation of environmental performance, environmental data, freight transportation, emissions

Abstract

Baggrunden for dette paper er transECO2 projektet, der er gennemført for Trafikministeriet af Erhvervenes Transportudvalg (ETU), Institut for Transportstudier og International Transport Danmark (ITD) i samarbejde med 14 industri- og transportvirksomheder repræsenterende et bredt udsnit af den danske industri- og transportbranche.

Gennem transECO2 projektet er der afrapporteret 8 eksempler på Best Practice indenfor miljøstyring og miljødokumentation af godstransport udført i praksis i de 14 virksomheder - primært i et tæt samarbejde mellem transportkøber og transportør. Derudover har projektet analyseret en række potentialer ved miljømærkning og videomøder-/konferencer.

Formålet med dette paper er at afrapportere de temaer, der har været centrale i Best Practice eksemplerne samt pege på en række anbefalinger for virksomhedernes fortsatte arbejde med miljøstyring og miljødokumentation ved godstransport.

Downloads

Published

31-12-2000