Hovedstadsregionen og Pendling – Verden vokser

Authors

  • Hans Ege Hovedstadens Udviklingsråd

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4915

Abstract

Storbyregionerne får stigende betydning i nationernes og Europas udvikling, og de vokser i ud- strækning samt befolknings- og arbejdstal. Trafikmængder og trængsel øges, og der opstår behov for nye, hurtigere regionale trafikforbindelser, som ofte er meget bekostelige. Pendlingstrafikken er dominerende for udformningen af mange af disse forbindelser p gr a pendlingens koncentrerede afvikling, morgen og aften, og p gr a pendlernes stadigt voksende rejselængder.

Pendlingen og pendlernes vilkår i trafiksystemet er under løbende forandring og samtidig afgørende forudsætninger for Hovedstadsregionens ”vækst, velfærd og miljø”. For såvel den regionale trafik- plan som regionplanen, den regionale erhvervsstrategi, Øresundsregionens udvikling, den offentlige, administrative struktur og trafikdriften er pendlingens udvikling og vilkår en afgørende forudsætning og samtidig en dynamisk påvirkningsmulighed.

Det er derfor væsentligt, at der tilvejebringes et godt vidensgrundlag i form af data og analyser for pendlingens status, udvikling og påvirkningsmulighed. På den baggrund har HUR iværksat en op- gradering af viden og værktøjer på pendlingsområdet. Og pendlingsanalyser indgår som vægtigt beslutningsgrundlag i et voksende antal plan- og strategiområder.

Downloads

Published

31-12-2004

How to Cite

Ege, H. (2004). Hovedstadsregionen og Pendling – Verden vokser. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 11(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4915

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning