Er der forskelle i resultaterne fra VISSIM og DanKap?

Authors

  • Søren Olesen Carl Bro as

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4944

Keywords:

capacity, traffic simulations

Abstract

Flere og flere er begyndt at anvende trafiksimuleringsprogrammet VISSIM til kapacitets og fremkommelighedsanalyser, da programmet indeholder en lang række funktionaliteter, som ikke har været tilgængelige i de programmer vi tidligere har anvendt i Danmark.

VISSIM er et udenlandsk program, som ikke indeholder en specifik opsætning for danske trafikforhold og –kulturer, hvorfor det vil være ønskeligt at få noget viden omkring de resultater VISSIM beregner i forhold til de resultater DanKap beregner.

Til at belyse dette vil der i forsommeren 2004 blive gennemført en systematisk sammenligning af beregninger fra de 2 programmer. Sammenligningen vil blive baseret på fiktive beregningseksempler, som både gennemregnes i DanKap og i VISSIM. Ud over at sammenligne resultaterne for de enkelte beregningseksempler vil der også blive fokuseret på, hvilken indflydelse trafikmængderne har på størrelsen af forskellene i resultaterne. Det skyldes, at der i andre sammenhænge er opsat en hypotese om, at DanKap overvurderer kapacitetsproblemerne, når belastningsgraden kommer over 0,85, hvorimod VISSIMs resultater ligger tættere på virkeligheden.

Downloads

Published

31-12-2004

How to Cite

Olesen, S. (2004). Er der forskelle i resultaterne fra VISSIM og DanKap?. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 11(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4944