Takstforsøg ved BAT

Authors

  • Jørgen Hammer BAT

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4959

Keywords:

public transport, fair test, fair simplification

Abstract

Rønne - Nexø for 16 kr. med BAT
-og halv pris for pensionister

I tiden 1. februar -31. marts gennemførte BAT et takstforsøg udenfor morgenmyldre-tiden. Ved rejser på kontantbillet og raBATkort i to og flere zoner skulle der i forsøgsperioden kun betales for to zoner, når man rejste efter morgenmyldretiden mandag til fredag eller på lørdage og søndage. Kunder med abonnementskort til 1 - 4 zoner kunne i forsøgsperioden efter morgenmyldretiden benytte deres kort ud over kortets gyldighedsområde mod tilkøb af en 1 zones kontantbillet eller et 1 zones klip.

I morgenmyldretiden inden 9.00 har BAT 26 busser i sving på det regionale rutenet for at bringe alle på arbejde, til uddannelsesstederne eller i skole. Resten af dagen kan vi klare os med 12. Dog har vi dublering om eftermiddagen men ikke i et omfang som om morgenen.

Det er baggrunden for et takstforsøg, der skulle stimulere brugen af BAT efter morgenmyldretiden, hvor der er plads i busserne. Forsøget skulle vise, om BAT med lavere takster ville få flere kunder og en omsætning, der er på højde med den, vi ellers har. Hvis forsøget lykkedes, ville vi også have bidraget til at binde Bornholm Regionskommune bedre sammen, uden det kostede skatteyderne ekstra penge.

Downloads

Published

31-12-2004

How to Cite

Hammer, J. (2004). Takstforsøg ved BAT. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 11(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4959