Effektivisering af kollektiv trafik i Sankt Petersborg

Authors

  • Jan Kragerup NIRAS
  • Anne Christoffersen NIRAS

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4960

Keywords:

public transport, tram, bus, reorganisation, operation economics, traffic policy

Abstract

NIRAS udfører for Udenrigsministeriet Technical Assistence bistand til Sankt Petersborg’s bystyre vedrørende effektivisering af den overfladebaserede kollektive trafik. Det drejer sig om sporvogns-, trolleybus- og dieselbussystemerne/-selskaberne. Den franske transportrådgiver Systra bistår som underrådgiver til NIRAS.
NIRAS bistår vedrørende lovgivning, trafikpolitik, servicekriterier, overblik over drift, passagermængder og økonomi, samt ikke mindst effektivisering af net og drift.
De foreløbige resultater viser store potentielle gevinster ved koordinering af rutenet og drift og ved tilpasninger af driftsindsatsen til behovet. Som en komponent i projektet etableres et samlet overblik ved brug af GIS over driftsindsats, passagermængder, belægningsgrader og selvfinansieringsgrader for de enkelte linier, for hver mode og for kollektivsystemet totalt.

Downloads

Published

31-12-2004

How to Cite

Kragerup, J., & Christoffersen, A. (2004). Effektivisering af kollektiv trafik i Sankt Petersborg. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 11(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4960