Tilgængelighedsrevision

Et nyttigt værktøj for vejsektoren

Authors

  • Mogens Møller ViaTrafik
  • Janne Tinghuus ViaTrafik

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4990

Keywords:

accessibility for all, road accessibility audit, test projects, evaluation

Abstract

I forbindelse med det europæiske Handicapår 2003 udsendte Vejregelrådet i december 2003 vejreglen ” Færdselsarealer for alle – Håndbog i tilgængelighed”, der beskriver en metode til kvalitetssikring af vejprojekter, kaldet tilgængelighedsrevision.

Forud for udsendelsen havde vejreglen været i høring fra december 2002 til september 2003. Sideløbende hermed foretog vejregelarbejdsgruppe 10.0 en afprøvning af tilgængelighedsrevision i 3 pilotprojekter.

Pilotprojekterne havde til formål at opsamle erfaring med anvendelse af revisionssystemet, herunder hvordan lokale brugerorganisationers viden og erfaringer kunne inddrages ved en revision. De foreløbige erfaringer fra pilotprojekterne er anvendt ved VEJ-EU’s uddannelse af tilgængelighedsrevisorer og i vejreglen.

Efterfølgende er der foretaget en evaluering af pilotprojekterne med fokus på følgende for-hold:

  • Er tilgængelighedsrevision et brugbart værktøj for vejsektorens parter?
  • Kan tilgængelighedsrevision fange fejl på tegnebrættet og sikre, at projekter udføres med større tilgængelighed i praksis?
  • Er det lykkedes at inddrage de lokale handicap- og ældreorganisationer, og har deres bidrag kunnet anvendes?
  • Hvor mange ressourcer anvendes ved en tilgængelighedsrevision i forhold til den samlede projektøkonomi?

Downloads

Published

31-12-2004

How to Cite

Møller, M. ., & Tinghuus, J. (2004). Tilgængelighedsrevision: Et nyttigt værktøj for vejsektoren. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 11(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v11i1.4990