Tilgængelighedsplan for Frederiksberg Kommune

Authors

  • Simon Birkebæk Via Trafik
  • Lene Pind Frederiksberg Kommune

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v12i1.5171

Keywords:

accessibility, traffic planning, Frederiksberg

Abstract

Frederiksberg Kommune, Teknisk Direktorat, Vej og Parkafdelingen har i samarbejde med konsulentfirmaet Via Trafik udarbejdet en tilgængelighedsplan for de udendørs, offentlige færdselsarealer.

Tilgængelighedsplanen har til formål at skabe et sammenhængende net i Frederiksberg Kommune, hvor ældre og personer med færdselshandicaps kan færdes uden at møde uoverkommelige, fysiske forhindringer.

Som en del af arbejdet med planen er det kortlagt, hvilke nuværende problemer disse grupper har, når de færdes på gader og stier mellem en række rejsemål på Frederiksberg. Problemerne er registret på 14 forskellige ruter. Kortlægningen er foregået vha. tablet-pc direkte i specieltudviklet GIS-program.

For at kunne sammenligne de enkelte ruter på en ensartet måde og vurdere, hvilke ruter der bør prioriteres, blev der anvendt følgende parametre: point for vigtighed af rejsemål og rutens placering på Frederiksberg, rutens længde, antal problemer og antal alvorlige problemer.

Arbejdet udmundede i en handlingsplan der beskriver hvilke tiltag der anvendes for at forbedre forholdene på ruterne. Problemerne kan overordnet set afhjælpes som et særligt tilgængelighedsprojekt, i forbindelse med planlagte drifts- og anlægsarbejder, i forbindelse med ledningsrenovering og lign. eller i forbindelse med andre tiltag.

Tilgængelighedsplanen er vedtaget i foråret 2005 og der er afsat 300.000 kr. i år til tilgængelighedsprojekter.

Downloads

Published

31-12-2009

How to Cite

Birkebæk, S., & Pind, L. (2009). Tilgængelighedsplan for Frederiksberg Kommune. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 12(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v12i1.5171

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning