Præsentation af VisFrem

Authors

  • Maiken Krogdal Larsen HUR, Køreplan- og kommuneafdelingen
  • Carsten Jensen Informi GIS A/S
  • Hans Christian Thorsen DSB Salg, Statistik og analyse

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v13i1.5204

Keywords:

GIS-application, analysis tool, passengers, bus priority, HUR

Abstract

Igennem de seneste 5-6 år har HUR brugt mange ressourcer på at opbygge Pas/Frem – et moderne datawarehouse- og rapporteringsmiljø til opsamling, bearbejdning og anvendelse af en lang række forskellige analyse- og produktionsdata.

De primære kildedata til Pas/Frem er passager- og fremkommelighedsdata fra HURs ca. 90 tællebusser (BusPC-data) og køreplans- og produktionsdata fra PubTrans (HURs produktionsdatabase).

I 2005 blev det besluttet, at tiden var kommet til næste skridt – udvikling af et GIS-baseret præsentations- og analyseværktøj, bygget oven på Pas/Frem. Det nye GIS-værktøj, der har fået navnet VisFrem, er udviklet i samarbejde mellem HUR og Rapidis ApS/Informi GIS A/S.

Formålet med VisFrem er at udvikle et brugervenligt, modulerbart og dynamisk GIS-værktøj til at anvende både nuværende Pas/Frem-data, men i fremtiden også at inddrage andre data, f.eks. fra ABIT-systemet i de Københavnske A-busser, HURs nye Tale-/dataradio, Rejsekort m. fl.

Værktøjets nuværende og kommende funktionaliteter præsenteres i dette paper.

Downloads

Published

31-12-2006

How to Cite

Larsen, M. K., Jensen, C., & Thorsen, H. C. (2006). Præsentation af VisFrem. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 13(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v13i1.5204