Opfølgning på indsat overfor chiptuning af køretøjer

Authors

  • Niels-Anders Nielsen

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v13i1.5215

Keywords:

chip tuning

Abstract

Formål:
Færdselsstyrelsen præsenterede på Trafikdage 2005 et oplæg om dansk indsat overfor chiptuning. I 2005 præsenteres en fælles indstilling fra Miljøstyrelsen og Færdselsstyrelsen med henblik på at begrænse chiptuning mest muligt. Efterfølgende har udkastet været drøftet politisk og der blev i januar 2006 opnået enighed om at et regelsæt, der nu er notificeret overfor EU. Efter EU notifikation sidst i april forventes et regelsæt gennemført med virkning fra 1. juli 2006.

Metode:
Miljøstyrelsen og Færdselsstyrelsen har vurderet forskellige muligheder, som efterfølgende er drøftet med berørte parter inden for bilbranchen. På dette grundlag er der udarbejdet at udkast til regler, som efter en politik drøftelse nu er notificeret overfor EU.

Resultater:
Der foreligger nu et udkast til bekendtgørelse, der for dieselbiler indføre et supplerende krav således, at chiptuningen ikke medfører forøget udslip af partikler ved kraftige accelerationer. Desuden indføres der et forbud mod forhandling af udstyr der ikke opfylder kravene til chiptuning. Færdselsstyrelsen vil detaljeret gennemgå de nye regler og målemetode samt de initiativer der vil blive gennemført som opfølgning på de nye regler.

Downloads

Published

31-12-2006

How to Cite

Nielsen, N.-A. (2006). Opfølgning på indsat overfor chiptuning af køretøjer. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 13(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v13i1.5215