En godstrafikmodel for Øresundsregionen - GORM 1.1

Model og beregninger

Authors

  • Mikal Holmblad DTU Transport

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v15i1.5375

Keywords:

freight traffic, freight transport, traffic models, regional traffic model

Abstract

Dette papir gennemgår summarisk opbygningen af godstrafikmodellen GORM 1.1, og implementeringen af PC-modellen i ArcGIS’s ModelBuilder miljø. Desuden præsenteres et par eksempler på modellens foreløbige resultater.

I 2005 påbegyndte det daværende Danmarks TransportForskning (DTF) og Center for Trafik og Transport (CTT), der nu tilsammen udgør DTU Transport, et projekt med støtte fra Interreg IIIA programmet for Øresundsregionen og med bidrag fra og i samarbejde med flere danske og svenske partnere at udvikle en godstrafikmodel for Øresundsregionen. Projektet havde til formål at styrke samarbejdet omkring den trafikmæssige planlægning i regionen gennem arbejdet med udvikling af en PC-baseret godstrafikmodel med fokus på godsstrømme af betydning for Øresundsregionen. Det er tanken, at modellens modulære opbygning og implementering omkring ArcGIS- modelrammen vil udgøre et attraktivt brugermiljø og en bæredygtig platform for løbende implementering af eventuelt forbedrede moduler for eksisterende delmodeller og udbygning med yderligere modelfaciliteter. Detaljeret dokumentation af modellen er tilgængelig på ModelCenter’s hjemmeside [1].

Downloads

Published

31-12-2008

How to Cite

Holmblad, M. (2008). En godstrafikmodel for Øresundsregionen - GORM 1.1: Model og beregninger. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 15(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v15i1.5375