Procesorienteret trafiksikkerhedsplan – borgernes trafiksikkerhedsplan

Authors

  • Jan Ingemann Ivarsen NIRAS A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v15i1.5389

Keywords:

traffic safety

Abstract

NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan for Favrskov Kommune. En stor del af denne trafiksikkerhedsplan bygger på borgernes oplevelse af utrygheden på vejnettet.

Trafiksikkerhedsarbejde har traditionelt været lokalitetsbestemt, bl.a. i form af sortpletudpegning, som de fleste nuværende trafiksikkerhedsplaner bygger på.

På grund af det relativt succesfulde trafiksikkerhedsarbejde gennem de sidste mange år er der i dag færre sorte pletter, og datagrundlaget (i form af uheld) er ofte lille. Det betyder med andre ord, at vejnettet er blevet mere sikkert med årene, og det kan således diskuteres, om fremtidigt trafiksikkerhedsarbejde kun skal fokusere på den faktiske trafiksikkerhed i stedet for en kombination af faktisk og oplevet trafiksikkerhed. Med denne begrundelse valgte Favrskov Kommune at gennemføre en proces, hvor borgerne fik stor indflydelse på resultatet.

Dette paper beskriver processen med trafiksikkerhedsplanen fra første møde til den endelige investeringsplan for de kommende år. Der lægges især vægt på processen med borgerinddragelsen, der har været en meget positiv oplevelse for både borgere og kommunen.

Downloads

Published

31-12-2008

How to Cite

Ivarsen, J. I. (2008). Procesorienteret trafiksikkerhedsplan – borgernes trafiksikkerhedsplan. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 15(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v15i1.5389