Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg

Authors

  • Susan Bundgaard Jensen Nordjyllands Trafikselskab

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v16i1.5431

Keywords:

public transport, mass transit, bus, incentive agreement, customer contentment

Abstract

NT og Aalborg Kommune har indgået en historisk aftale med City-Trafik og Arriva om et incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg. Programmet trådte i kraft ved køreplanskiftet 29. juni 2008, hvor det erstattede den hidtidige bonusmodel. På by- og metrobuslinierne i Aalborg kører ca. 100 busser, og der transporteres årligt omkring 14,7 mio passagerer rundt. Omsætningen ligger på 150 mio. kr.

Passagertallet i by- og metrobusserne er faldet markant de seneste år. Samtidig har kvalitetsmålingerne generelt vist så utilfredsstillende en kvalitet, at der tidligere stort set ikke er udbetalt bonus til by- og metrobusserne. Sammen med chauffører og entreprenører besluttede NT at ændre fokus, så det igen bliver muligt at opnå bonus ved at levere en god service, som kan tiltrække flere kunder.

Incitamentsprogrammet belønner entreprenører og chauffører, der skaffer flere og mere tilfredse kunder i busserne. Når aftalen betegnes som historisk, er det fordi, Aalborg Kommune er den første i landet, der har indført et incitamentsprogram for samtlige by- og metrobussser.

Downloads

Published

31-12-2009

How to Cite

Jensen, S. B. (2009). Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 16(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v16i1.5431