Farlige kryds – afhængig af definitioner og datakilder

Authors

  • Dennis Hansen Ulykkes Analyse Gruppen, Odense Universitetshospital
  • Jens M. Lauritzen Ulykkes Analyse Gruppen, Odense Universitetshospital

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v16i1.5458

Keywords:

injury, accident, road intersection, epidemiologi, traffic safety, police, hospital, registration

Abstract

Både i Danmark og i udlandet er sammenhængen mellem trafikulykkers sværhedsgrad og frekvens kun dårligt undersøgt. Dette kan skyldes, at der typisk bruges politi­ eller ambulanceregistrerede ulykker, dette giver en skævvridning mod de alvorlige ulykker og en underrepræsentation af de lette ulykker.

På Fyns registreres alle henvendelser til skadestuerne detaljeret, når de skyldes en trafikrelateret ulykke. Ved Ulykkes Analyse Gruppen har vi for perioden 1.1.2002 til 1.12.2007 undersøgt alle trafikrelateret ulykker, hvor ulykken er sket i et kryds. Formålet har været at undersøge, om forskellige måder at definere farlige kryds på, leder frem til forskellige grupper af farlige kryds – er det for eksempel de samme kryds der har mange ulykker og alvorlige ulykker. Desuden er det undersøgt, om kryds der er farlige ifølge skadestuernes data også kendes af politiet.

Downloads

Published

31-12-2009

How to Cite

Hansen, D., & Lauritzen, J. M. (2009). Farlige kryds – afhængig af definitioner og datakilder. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 16(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v16i1.5458