Erhvervslokalisering ‐ Transportadfærd og tilgængelighed

Authors

  • Jakob Høj TetraPlan A/S
  • Svend Otto Ott Naturstyrelsen

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5562

Keywords:

localization, accessibility, transport behaviour, mobility, urban planning

Abstract

Naturstyrelsen iværksatte i 2010 et udredningsprojekt, Erhvervsprojektet, som havde fokus på samspillet mellem erhvervslokalisering, tilgængelighed og transportbehov. Projektet bestod af to hoveddele: et serviceeftersyn af erhvervsområder og virksomhedslokalisering, hvor der var et særligt fokus på virksomhedernes behov og præferencer i forhold til lokalisering, og en analyse af erhvervslokaliseringens betydning for tilgængeligheden og virksomhedernes transportbehov, både for gods‐ og persontransport.

Resultaterne af den anden del af erhvervsprojektet er et unikt nationalt overblik over sammenhænge mellem transportadfærd og lokalisering. Kortlægningen belyser, i hvilket omfang lokaliseringen af virksomheden har betydning for, hvilke transportmidler der vælges i persontransport, og hvor lange transporterne er. Ved at bruge lokaliseringen, tilgængeligheden og overordnet virksomhedstype som filter, er data fra hele landet anvendt i analysen. Resultaterne kan anvendes til at vurdere den trafikale og miljømæssige betydning af en optimal lokalisering af forskellige typer af virksomheder.

Projektet giver derudover et landsdækkende overblik over byggemuligheder i erhvervsområder koblet til områdernes tilgængelighed i forhold til transport.

Resultaterne viser, at den kommunale arealplanlægning, især for erhvervsområder, har en væsentlig indvirkning på transportomfang og transportmiddelvalg.

Downloads

Published

31-12-2011

How to Cite

Høj, J., & Ott, S. O. (2011). Erhvervslokalisering ‐ Transportadfærd og tilgængelighed. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 18(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5562