Transportformer og indkøb

Authors

  • Anja Larsen Københavns Kommune
  • Jonas Herby Incentive Partners

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5607

Keywords:

biking, transportation, shopping

Abstract

Formålet med undersøgelsen var at opnå større viden i dansk sammenhæng om indkøbsvaner, transportformer og parkeringsforhold, herunder blandt andet bevæggrunde til valg af transportform og beløb forbrugt fordelt på transportformer.

Undersøgelsen viste blandt andet, at:

  • I København handles der årligt for ca. 18 mia. kr. på cykel, 12 mia. kr. til fods, 9 mia. kr. med offentlig transport og 22 mia. kr. i bil. Der foretages næsten dobbelt så mange indkøbsture på cykel som i bil. Til gengæld handler bilister for mere på den enkelte indkøbstur (specielt i butikscentre).
  • Investeringer i cykelparkering kan potentielt overflytte ca. 900 indkøbsture foretaget af københavnere, i København, fra bil til cykel. Det vil reducere CO2 med knap 200 tons om året.
  • Der største potentiale for flere cyklister ligger i forbedret infrastruktur. Som fx vedligeholdelsen og bredden af cykelstier.

Downloads

Published

31-12-2012

How to Cite

Larsen, A., & Herby, J. (2012). Transportformer og indkøb. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 19(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5607