Effekter af køretidsforbedringer ved kørsel med elektrisk togmateriel

Authors

  • Mathias Henning NIRAS A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5676

Keywords:

railway electrification, electric trains, running times, analysis, effects, travel times, economics

Abstract

I tidligere udførte analyser af rentabiliteten ved elektrificering af yderligere strækninger på det danske jernbanenet, har der ikke været taget højde for de forbedrede køretider, der kan opnås ved kørsel med el- materiel i forhold til dieseldrift.

Det er imidlertid en kendsgerning, at tog med el-traktion har en væsentlig bedre accelerationsevne end sammenlignelige dieseltog, og at denne vil betyde, at det er muligt at præstere hurtigere kørsel, især i forbindelse med stationsstop.

I denne artikel præsenteres resultaterne af en analyse, hvis formål har været at analysere effekterne af køretidsforbedringer ved kørsel med elektrisk togmateriel. Analysen viser, at det giver positive resultater, specielt for strækninger med mange og tætliggende stop samt strækninger med mange passagerer, der oplever sparet rejsetid.

Downloads

Published

31-12-2013

How to Cite

Henning, M. (2013). Effekter af køretidsforbedringer ved kørsel med elektrisk togmateriel. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 20(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5676