Håndbog for letbaner i vejkryds

Authors

  • Anders H. Kaas Atkins Danmark A/S
  • Helge Bay Atkins Danmark A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5752

Keywords:

light rail

Abstract

Atkins har som rådgiver for Vejdirektoratet arbejdet med håndbogen for letbaner i vejkryds. Der er taget udgangspunkt i de nyeste udenlandske erfaringer med letbanesystemer med input fra udenlandske samarbejdspartnere. Det hidtidige danske arbejde med letbanesystemer i rapporter og analyser er blevet inddraget med kobling til Trafikstyrelsens igangværende arbejder med infrastrukturen for letbaner, i det omfang dette har haft relation til udformning og regulering af vejanlæg.

Håndbogen for udformning og regulering af letbaner i vejkryds beskriver formål, baggrund og forudsæt- ninger for arbejdet med letbaner i vejanlæg, herunder sammenhænge til de øvrige myndighedsparter og til det øvrige vejregelarbejde. Beskrivelsen omfatter retningslinjer og standardløsninger med illustrationer og eksempler på følgende krydstyper:

  • Vigepligtsregulerede kryds og overkørsler
  • Signalregulerede kryds
  • Rundkørsler
  • Sti- og fodgængerkrydsninger.

En vigtig del af analysearbejdet har været at studere artikler/rapporter, regelsæt og retningslinjer for letbanesystemer i udenlandske byer med letbanesystemer. Undervejs i arbejdsforløbet har der ligeledes været arrangeret en letbanestudietur til Frankrig for vejregelgruppen for at inspicere moderne letbanesystemer.

Downloads

Published

31-12-2014

How to Cite

Kaas, A. H. ., & Bay, H. (2014). Håndbog for letbaner i vejkryds. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 21(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5752