Nye sygehusstrukturer - nye trafikale udfordringer

Authors

  • Jakob Høj Tetraplan A/S
  • Hans Martin Johansen Tetraplan A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5756

Keywords:

public transport, hospitals, mobility management, accessibility

Abstract

Den kollektive trafik spiller en væsentlig og nødvendig rolle i trafikbetjeningen af vores sygehuse. Det gælder for både ansatte, patienter og besøgende. Ændringerne i sygehusstrukturen, hvor der sker en koncentration af behandlingstilbud på færre men større enheder, hvor mindre sygehuse lukkes eller fusioneres giver patienter og ansatte længere rejsetider og måske besværligere rejser. Det kan betyde både dyrere og ringere vilkår for patienterne, hvis de i mindre grad kan benytte den åbne kollektive trafik.

Det er vigtigt at fastholde den kollektive trafiks markedsandele til sygehusene også for at begrænse stigningen i biltrafik og efterspørgsel på parkringspladser, som ellers nemt kan blive en konsekvens af ændringerne i sygehusstrukturen.

For Region Hovedstaden har Tetraplan udviklet metoder og planlægningsmetodikker, som kan give et solidt grundlag for at målrette og prioritere tiltag, der kan forbedre og tilpasse den kollektive trafik til de udfordringer de nye sygehusstrukturer giver. De detaljerede analyser af rejsestrømme og tilgængelighed udpeger linjer og stoppesteder/ knudepunkter, som spiller en vigtig rolle for kunderne i rejsen til sygehuset. Herigennem er der udviklet et redskab og en metodik, som kan anvendes til at udpege, hvor forbedringer i betjening og standard kan komme flest rejsende til gode.

Downloads

Published

31-12-2014

How to Cite

Høj, J., & Johansen, H. M. (2014). Nye sygehusstrukturer - nye trafikale udfordringer. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 21(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5756