Supercykelstier på landet

Proces og effekt

Authors

  • Thomas Sæderup Favrskov Kommune

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5920

Keywords:

cycle super highways, bicycle promotion, cooperation across administrations

Abstract

Favrskov Kommune er en landkommune beliggende mellem Viborg, Randers, Aarhus og Silkeborg. Der er ingen samlende hovedby, og cykelstinettet mellem byerne er usammenhængende. Generelt er der mange ønsker om cykelstier på lange strækninger - også mellem de mindre byer.

Favrskov Kommune har erfaret efter projekter med midler fra cykelpuljen, at mere ’forkromede’ cykelløsninger, som fx supercykelstier og cykelbarometre, ikke nødvendigvis fremmer cyklismen eller får flere på cyklen.

Med færre midler uden cykelpuljer, satses der fremover i større grad på cykeltransport for skolebørn og de kortere cykelstrækninger. Favrskov Kommune har erfaret, at det største udbytte – de lavest hængende frugter, bedst høstes i samarbejdet mellem de andre forvaltninger, som Sundhed og Børn og Skole. Et projekt kan ligge hos en anden forvaltning, mens gevinsten i det fælles arbejde også kan hjælpe en målsætning for udbredelsen af cyklismen for skolebørn i kommunen.

Downloads

Published

31-12-2016

How to Cite

Sæderup, T. (2016). Supercykelstier på landet: Proces og effekt. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 23(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5920