GPS data til grøn effektivisering og udvikling i Københavns Kommunes Fleet Management

Authors

  • Julie Torsbjerg Lynge Teknik- og Miljøforvaltningen

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5926

Keywords:

GPS data, environmental development, fleet management

Abstract

Kommunal forvaltning har historisk set været meget decentral, men tværgående koordinering og kapacitetsstyring bliver mere og mere relevant i moderne kommunal drift. Optimering af køretøjer og deres anvendelse er således under lup, når der både skal effektiviseres i udnyttelse og antal, samt konverteres til alternative drivmidler.

I Københavns Kommune har politikerne derfor vedtaget som led i en ambitiøs klimaplan, at der skal implementeres GPS-baseret fleet management i den samlede vognpark. Projektet har en lidt særlig karakter, idet det både har organisatoriske og teknologiske implikationer for den sædvanlige kommunale drift. Det er et nyt IT-redskab, der giver anledning til nye procedurer. Indledningsvist alene til centralt overblik og rådgivning.

GPS bliver udrullet gradvist, og i første omgang drejer det sig om kommunens minibusser og hvidplade personbiler. I dette notat redegøres for baggrunden, formål, udrulning, samt overgang til drift og de fremtidige led for de køretøjer, og derved projektet ”GPS i Københavns Kommunes minibusser og hvidplade personbiler”.

Downloads

Published

31-12-2016

How to Cite

Lynge, J. T. (2016). GPS data til grøn effektivisering og udvikling i Københavns Kommunes Fleet Management. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 23(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5926