Den Kvikke Vej

Authors

  • Mikkel Krogsgaard Niss Center for Byudvikling, Københavns Kommune

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5932

Abstract

”Vidensbydel Nørre Campus” er en af Europas største koncentrationer af uddannelse, grundforskning og anvendt forskning inden for bl.a. sundhedsvidenskab og naturvidenskab. I disse år foretager Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Staten historiske store investeringer i området, herunder bl.a. udvidelser af Rigshospitalet og Panuminstituttet.

Udviklingen af området kræver høj tilgængelighed til og fra området. Vidensbydelen skal bindes sammen med det øvrige København, men også med Øresundsregionen og det øvrige Europa.

For at sikre en god tilgængelighed til området, let adgang til DTU i Lyngby, samt forbedre den kollektive trafik til og fra København for de mange pendlere, har Københavns Kommune med støtte fra Trafik- og Byggestyrelsen etableret en BRT-lignende busløsning på strækningen fra Emdrupvej v. Ryparken Station til Nørreport Station, kaldet ”Den Kvikke Vej”. Den kvikke vej stod færdig i efteråret 2014.

Målet for projektet er at få flere til at tage bussen gennem et styrket kollektivt tilbud med bus til og fra Nørre Campus. Området ligger nemlig i en trafikkorridor med langt til både S-tog, regionaltog og metro (se figur 1). Samtidigt er der et begrænset udbud af p-pladser. Projektet har forbedret forholdene for buspassagerer uden at være til gene for bilister og cyklister.

Downloads

Published

31-12-2016