Evaluering af Istedgade

Bedre forhold for cyklister

Authors

  • Peter Johannessen Københavns Kommune
  • Mogens Møller Via Trafik Rådgivning

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5933

Keywords:

evaluation, cyclists

Abstract

Københavns Kommune har gennemført en større ombygning af Istedgade for blandt andet at skabe bedre cykelforhold. Målet med projektet har været at omdanne den eksisterende bydelsgade til en strøggade med fokus på handelsliv, busser, fodgængere og cyklister, men uden gennemgående cykelstier.

Projektet blev udviklet og gennemført i en proces med stor inddragelse af borgere og interessenter, og med særligt fokus på Københavns Kommunes trafikale og byrumsmæssige mål og strategier.

Projektets sidste etape blev taget i brug i sommeren 2015. Den samlede løsning for Istedgade har dermed været benyttet i godt et halvt år. Københavns Kommune har derfor ønsket at opsamle de foreløbige erfaringer, og evaluere projektet. Evalueringen undersøger i hvilken grad projektet har indfriet de ønskede mål og effekter, for på det grundlag, at kunne drage erfaringer som kan bidrage til kommende projekter.

Denne artikel beskriver resultatet af erfaringsopsamling og evaluering, som er udført af Københavns Kommune i samarbejde med Via Trafik Rådgivning A/S og Megafon.

Downloads

Published

31-12-2016