Lokalmiljøet omkring stationen

Sammenhængen mellem oplevet tryghed og brugen af kollektiv transport

Authors

  • Sofie Kirt Strandbygade Trafik- og byggestyrelsen samt DTU Transport

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5935

Keywords:

local environment, experienced safety, use of public transport

Abstract

Københavns Kommune har sat som mål at være CO2-neutral i 2025, og da en stor del af CO2-forureningen stammer fra privatbilisme, forventes det at kollektiv transport vil være en del af løsningen. For at den kollektive transport skal kunne løfte opgaven, er det oplagt at se nøjere på det produkt man forventer sig så meget af; ikke det rullende materiel eller mængden af togafgange, men de miljøer og byrum der omgiver stationerne, som er uadskilleligt forbundet til den kollektive trafik.

Forskningsprojektet, der er en offentlig Erhvervs-Ph.d. i Trafik- og Byggestyrelsen, skal afdække hvilke parametre der har indflydelse på brug og opfattelse af det stationsnære område, og hvordan dets udformning påvirker oplevelsen af tryghed for borgerne i den kollektive trafik.

Downloads

Published

31-12-2016

How to Cite

Strandbygade, S. K. (2016). Lokalmiljøet omkring stationen: Sammenhængen mellem oplevet tryghed og brugen af kollektiv transport. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 23(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5935