Kan ambulanceregistreringer anvendes i trafiksikkerhedsarbejdet?

Authors

  • Søren Troels Berg Københavns Kommune
  • Lárus Ágústsson COWI A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.6079

Keywords:

crash data, cycle crashes, injury crashes

Abstract

Det er et alment kendt fænomen, at langt fra alle ulykker registreres af politiet og at de der gør, ofte mangler noget information, der kan være medvirkende til at beskrive de nærmere omstændigheder i forbindelse med ulykken. Derfor er der god ræsonnement i ønsket om at søge alternative datakilder for at få et bedre samlet overblik over, hvor ulykkerne sker, det reelle ulykkesforhold og ikke mindst opnå et bedre datagrundlag til at finde ud af de præcise årsager og i den forbindelse, at skabe bedre grundlag for at udpege specifikke løsninger, der kan være med til at reducere antallet af ulykker fremadrettet.

Københavns kommune har derfor indgået et samarbejde med Region Hovedstaden og har fået adgang til allerede eksisterende data fra Regionens Ambulancekørsel.

Der er gennemført en eksplorativ undersøgelse af hvordan ambulancedata kan tilføre viden til trafiksikkerhedsarbejdet som ikke allerede i dag ligger i Vejmans data med politiregistrerede ulykker.

Downloads

Published

31-12-2018

How to Cite

Berg, S. T., & Ágústsson, L. . (2018). Kan ambulanceregistreringer anvendes i trafiksikkerhedsarbejdet?. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 25(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.6079