Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen

Authors

  • Finn Krenk Vejdirektoratet

DOI:

https://doi.org/10.54337/ojs.td.v3i1.6126

Keywords:

travel time information

Abstract

Nedenfor beskrives et rejsetids-informationssystem, der er implementeret på Helsingørmotorvejen for at forbedre trafikinformationen under et stort vejarbejde.

Rejsetids-informationssystemet, RIS, er ét blandt flere trafikledelsessystemer, der tilsammen har det formål at forbedre trafiksikkerheden, fremkommeligheden og trafikantservicen, mens vejarbejdet står på. Trafikledelse går ud på at regulere trafikanternes valg af hastighed, rute, transportmiddel mm. med henblik på at afvikle trafikken bedst muligt.

Trafikledelse gennemføres oftest ved anvendelse af moderne informationsteknologi, trafikinformatik, og Vejdirektoratet undersøger i disse år mulighederne og effekterne af forskellige trafikledelsessystemer. Det undersøges hvilke trafikale problemer der helt eller delvis kan løses med trafikledelse, og hvad effekterne er.

Downloads

Published

31-12-1996

How to Cite

Krenk, F. (1996). Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 3(1). https://doi.org/10.54337/ojs.td.v3i1.6126

Issue

Section

Trafikpolitik og organisation – Klima og planlægning