Valide data giver bedre projekter

udvidet resumé

Authors

  • Kristian Almerström
  • Paw Nielsen
  • Amritpal Singh

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v27i1.6184

Abstract

At have et godt datagrundlag bliver vigtigere og vigtigere. Tidligere er størstedelen af arbejdet med trafikplanlægning baseret på simple trafiktællinger og/eller uheldsstatistiker. De senere år er det blevet muligt at indsamle data ved en række forskellige metoder, bl.a. 3D kameraer, der kan give detaljerede data om trafiktal, adfærd, konflikter osv.
NIRAS har på flere opgaver samarbejdet med Viscando, og benyttet deres 3D kameraer og tilhørende software i forbindelse med trafikanalyser. Systemet har bl.a. været brugt til at udarbejde en OD-matrice til brug i en trafiksimulering af en tosporet rundkørsel og til konfliktstudier i et firbenet kryds.
Erfaringerne med systemet viser en række fordele, bl.a. er det muligt at have en relativt lang dataindsamlingsperiode, hvorved f.eks. konflikter og udsving i trafikken kan registreres. Dette medfører, at det er muligt identificere mønstre mv. i dataene, hvilket er fordelagtigt i løsningsarbejdet.
Derudover giver udstyret flere typer af data, og det er muligt at undersøge kombinationsmuligheder efterfølgende, hvis der i analysearbejdet viser sig andre alternativer, som kunne være interessante at undersøge.

Downloads

Published

17-09-2020