Ny busfremkommelighed på statsvejnettet

Authors

  • Mogens Møller Via Trafik Rådgivning A/S
  • Ida Hvid Via Trafik Rådgivning A/S

DOI:

https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5975

Keywords:

bus mobility, public transport, state road network

Abstract

Vejdirektoratet og de kollektive trafikselskaber har ultimo 2015 etableret et fælles samarbejdsforum. Dette forum skal skabe rammen for aktiviteter, der kan give den kollektive trafik en nemmere og sikrere rejse på statsvejnettet. I den forbindelse har styregruppen nedsat en arbejdsgruppe, som skal gennemføre et projekt, der har til formål at identificere, belyse og foreslå nye metoder til busprioritering på statsvejnettet.

Arbejdsgruppen har udarbejdet et katalog over tiltag, der kan forbedre bussernes fremkommelighed og regularitet på statsvejnettet.

Kataloget skal anvendes til at understøtte og konkretisere de lokaliteter som trafikselskaberne og Vejdirektoratet har udpeget som værende fremkommelighedsbelastede i forhold til bustrafikken. Effekterne og de økonomiske overvejelser fra tiltagene i kataloget indarbejdes i Vejdirektoratets arbejde med prioritering af lokaliteter til forbedring af bussernes fremkommelighed. Kataloget kan ligeledes anvendes af trafikselskaberne i deres arbejde med at udpege og konkretisere løsninger, som kan forbedre den kollektive trafik på statsvejene.

Kataloget omfatter fysiske tiltag i alle dele af vejinfrastrukturen, herunder tilpasninger af styreprogrammer og signalanlæg. Belysning af buskørsel i nødsporet er nævnt eksplicit i gruppens opdrag.

Generelt er der potentiale for at forbedre busfremkommeligheden på statsvejnettet, hvis der gøres en målrettet indsats, og der sættes ind på de rigtige steder.

Downloads

Published

31-12-2017

How to Cite

Møller, M., & Hvid, I. (2017). Ny busfremkommelighed på statsvejnettet. Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 24(1). https://doi.org/10.5278/ojs.td.v1i1.5975