Om tidsskriftet

”Danish Journal of Transportation Research - Dansk Tidsskrift for Transportforskning”

”Danish Journal of Transportation Research - Dansk Tidsskrift for Transportforskning” er et open access og fagfællebedømt tidsskrift, der udgives af Trafikforskningsgruppen på Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet.

Tidsskriftet opfordrer alle til at indsende artikler indenfor tidsskriftes faglige område. Tidsskriftet udspringer af konferencen Trafikdage på Aalborg Universitet og hvert år tilbydes alle forfattere til artikler publiceret i “Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet” (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) at indsende deres artikel til ”Danish Journal of Transportation Research - Dansk Tidsskrift for Transportforskning” med henblik på at få artiklen fagfællebedømt og udgivet i tidsskriftet.

Fokus og område

Danish Journal of Transportation Research – Dansk Tidsskrift for Transportforskning  er et fagfællebedømt online akademisk tidsskrift, der publicerer forskning indenfor transportområdet herunder relaterede områder som mobilitet, trafiksikkerhed, gods og logistik med mere. DJTR er det eneste akademisk tidsskrift for transportforskning i Skandinavien. Tidsskriftets sprog er skandinavisk eller engelsk.

Peer review-proces

  • Hver artikel bedømmes af minimum to fagfæller.
  • Fagfællerne skal være kvalificerede inden for området, og mindst èn skal være ekstern i forhold til forfatterens institution, og ingen må være direkte relateret til forfatteren (f.eks. som medvejleder til en ph.d.-studerende)
  • Forfatterne kan komme med forslag til fagfæller
  • Redaktionsmedlemmerne kan ikke være redaktør på artikler fra egen forskningsgruppe.
  • Bedømmerne er anonyme for forfatteren og for hinanden, men forfatteren er ikke anonym for bedømmerne.
  • Chefredaktøren og redaktøren på den enkelte artikel kender fagfællerne og deres bedømmelser.
  • Redaktøren beslutter på baggrund af fagfællernes bedømmelse om artiklen kan publiceres og formulerer afgørelsen.
  • Artiklens forfatter(ere) og fagfællerne får meddelt det endelige resultat af bedømmelsen

Publiceringshyppighed

Tidsskriftet udkommer med et årligt nummer. Igennem året tilføjes godkendte artikler til årets nummer. Det betyder, at artiklerne får tildelt et DOI så snart de er godkendte og forfatterne får en permanent reference til artiklen.

Politik om Open Access

Tidsskriftet benytter sig af Diamond Open Access. Det betyder at artikler er frit tilgængelige for alle og forfatteren ikke skal betale et gebyr for, at artiklen er frit tilgængelig. 

Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

De navne og adresser, der angives på dette tidsskrifts websted, vil udelukkende blive anvendt til tidsskriftets angivne formål og vil ikke blive gjort tilgængelige til andre formål eller for andre parter. For yderligere information henvises til Aalborg Universitets privatlivspolitik og cookiepolitik.