”Danish Journal of Transportation Research - Dansk Tidskrift for Transportforskning”

”Danish Journal of Transportation Research - Dansk Tidskrift for Transportforskning” er et open access og fagfællebedømt tidsskrift, der udgives af Trafikforskningsgruppen fra Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet.

Konferencen Trafikdage på Aalborg Universitet afholdes hvert år i august måned. Alle præsenterede artikler udgives i et open access og ikke fagfællebedømt tidsskrift “Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet” (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) , der kan hentes på konferencens hjemmeside. Efter konferencen opfordres man til at indsende artiklen på ny – gerne revideret – og at gennemgå en peer review proces, hvorefter det udgives i tidsskriftet ”Danish Journal of Transportation Research - Dansk Tidskrift for Transportforskning”.

Fokus og område

Konferencen Trafikdage har været afholdt siden 1994 og samler hvert år omkring 350 deltagere.

Formålet med Trafikdage på Aalborg Universitet er at præsentere og debattere forskningsresultater, analyser og praktiske erfaringer fra projekter inden for transportsektoren. Det har sat sig klare spor i den danske trafikdebat og har medvirket til at give trafik- og transportforskningen i Danmark et markant løft.

Konferencen retter sig mod alle der beskæftiger sig professionelt med transport, både forskere og praktikere, men byder også politikere og pressen velkommen – fordi en dialog mellem fagfolk og transportsystemets brugere er vigtig. Konferencen giver deltagerne ny viden og netværk.

Trafikdage er primært en dansk konference, men igennem årene har mange nordiske kollegaer deltaget i konferencen. Det sætter vi pris på og byder nordiske kollegaer velkomne. Konferencen og dermed artiklernes sprog er skandinavisk og engelsk.

Peer review-proces

1. Redaktionsmedlemmerne kan ikke være redaktør på artikler fra egen forskningsgruppe.
2. Hver artikel bedømmes af tre fagfæller, ved mangel på fagfæller kan to accepteres. Fag-fællerne skal være kvalificerede inden for området, og mindst en skal være ekstern i forhold til forfatterens institution, og ingen må være direkte relateret til forfatteren (f.eks. som medvejleder til en ph.d.-studerende) – redaktionen indgår i brutto truppen af fagfæller. Normalt udpeger redaktionen fagfællebedømmere, men hvis redaktionen ikke kan pege på kvalificerede fagfæller kan forfatteren spørges.
1. Bedømmerne skal som minimum have forskningskompetence på ph.d.-niveau.
2. Bedømmerne er anonyme for forfatteren og for hinanden, men forfatteren er ikke ano-nym for bedømmeren
3. Redaktøren kender fagfællerne og deres bedømmelser
4. Bedømmerne får alene viden om de artikler, de bliver bedt om at bedømme

Publiceringshyppighed

Den enkelte artikel publiceres umiddelbart efter den bedømmelsesproceduren er overstået og godkendt.

Politik om Open Access

Henviser til Aalborg Universitets Open Access politik.

 

Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

De navne og adresser, der angives på dette tidsskrifts websted, vil udelukkende blive anvendt til tidsskriftets angivne formål og vil ikke blive gjort tilgængelige til andre formål eller for andre parter. For yderligere information henvises til Aalborg Universitets privatlivspolitik og cookiepolitik.